Dezvoltarea capacității de producție în vederea realizării de noi produse

S.C. MESTA MARMURĂ ȘI TRAVERTIN S.R.L.
In calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Dezvoltarea capacității de producție în vederea realizării de noi produse în firma MESTA MARMURA ȘI TRAVERTIN S.R.L.”, cod MySMIS 110778. Valoarea totală a proiectului este de 5.312.545,43 lei, din care 2.394.388,78 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 422.539,20 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 2.495.617,45 lei este contribuția beneficiarului.
Înființată în 2009, Mesta Marmură și Travertin SRL, este un reprezentant din România a firmei internaționale Mesta Travertine & Marble, producător de materiale din piatră naturală, ce deține în Turcia peste 25 de cariere de marmură, travertine și onyx.

Rezultatele obținute în perioada de implementare a proiectului: s-au achiziționat 8 echipamente de producție produse din ceramică, s-a obținut 1 certificat ISO 9001 și 1 certificare a procesului de producție, am participat la un târg internațional, s-a realizat o platformă de comerț electronic. Valoarea adaugată a proiectului constă astfel în impactul pe care firma îl va avea asupra sectorului de producție produse din ceramică, care  nu este suficient dezvoltat și necesită investiții importante pentru a fi la nivelul standardelor europene.